Здравейте, любители на красотата, привърженици на всичко естествено и противници на химикалите във всичките им форми! Ние сме тук, за да ви подготвим за върховния сблъсък: битката между естествените и синтетичните кремове за лице.

Защо? Защото лицето ви заслужава най-доброто и когато се стигне до него, всички сме готови да хвърлим ръкавицата и да се борим за него (или поне да блогваме за това). Ако смятате, че нанасянето на сутрешен крем за лице е просто поредната скучна работа, помислете отново! Спомняте ли си последния път, когато проверихте етикета на крема си за лице? Обзалагам се, че не, защото разбирането на тези химични имена може да бъде по-трудно от подготовката за български правопис.

Естествените кремове за лице са като глътка свеж въздух в този доминиран от химикали свят. Те са пълни с всичко, което майката природа може да предложи: витамини, антиоксиданти, минерали и масла, които дълбоко подхранват и възстановяват кожата ни. Всеки път, когато използваме натурален крем, все едно даваме на лицето си малка спа почивка. Усеща се свежо, заредено с енергия и жизнено, като след едноседмична ваканция в тропическата джунгла. От друга страна, кремовете със синтетични съставки са като онази лоша диета, от която не можем да се откажем: знаем, че не е добра за нас, но продължаваме. Въпреки че тези кремове могат да осигурят бързи резултати, в дългосрочен план те могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Както често се случва в живота, всичко естествено и бавно е по-добро за нас. И точно така, нашите натурални кремове за лице са толкова добри, че се чудим как сме живели без тях.

Има ли по-добра увереност от тази, идваща от здрава, блестяща кожа, подхранена с най-доброто от природата? Но не забравяйте, че не всички естествени продукти са еднакви. Когато избирате крем, винаги проверявайте етикета за пълния списък на съставките. И ако не можете да произнесете името на дадена съставка, вероятно лицето ви също не може да го обработи!

И така, нашият съвет е да избягвате изкуствени оцветители, парабени и сулфати и да се потопите в света на конопеното масло, алое вера, ший, лавандула и розова вода. Ще почувствате, че кожата ви ви благодари, докато ви намига от огледалото.

×